https://avaliha.ir

اولی ها آشپزینکاتی برای درست کردن مربا
شناسه خبر :103334
چهارشنبه, ۲۵ تیر ۱۳۹۹
588 بازدید
پ

نکاتی برای درست کردن مربا نکات های ریز و درشت برای تهیه یک مربای خوشمزه : تهیه‌ مربای خوب – کپک زدن مربا مربا و شربت خانگی وقتی کپک می زند که شل باشد و درست و به اندازه قوام پیدا نکند. اگر یکی دو روز بعد از تهیه مربا فهمیدید که مربا رقیق است، […]


نکاتی برای درست کردن مربا

نکات های ریز و درشت برای تهیه یک مربای خوشمزه :

تهیه‌ مربای خوب – کپک زدن مربا

مربا و شربت خانگی وقتی کپک می زند که شل باشد و درست و به اندازه قوام پیدا نکند. اگر یکی دو روز بعد از تهیه مربا فهمیدید که مربا رقیق است، آن را دوباره روی اجاق بگذارید و بجوشانید تا قوام بیاید.

هیچ وقت مربا را درون ظرف خیس نریزید.چرا که باعث کپک زدن میشود.

تهیه‌ مربای خوب – شکرک زدن مربا

مربا وقتی شکرک می زند که شکر و شیرینی آن بیش از اندازه باشد و یا آن را با حرارت بالا جوشانده باشید. در این صورت دوباره روی مربا آب جوش بریزید و آن را بجوشانید. برای کم شدن از شیرینی مربا‌های خیلی شیرین، از کمی آبلیمو استفاده کنید.

کم بودن میزان قندهای تغییر شکل ‌یافته موجود در مرباها، مهم‌ترین عامل شکرک زدن محسوب می شود. شکرک زدن، نشانه فساد یا پایین بودن کیفیت مربا نیست و می توانیم بدون کوچک ترین دغدغه‌ای نسبت به سلامت چنین محصولاتی، آن ها را با خیال راحت مصرف کنیم. بدانید اگر میزان قند اینورت و اسیدیته مرباها تنظیم باشد، جلوی شکرک زدن آن ها گرفته می شود.

همیشه از میوه سالم و تازه استفاده کنید. میوه‌ باید حتماً سالم و بدون لک باشد و زیاد هم رسیده و له نباشد.

برای معطر شدن مربا ، از گلاب ، هل ، وانیل و چوب دارچین استفاده کنید . برای خوش رنگ شدن آن نیز، از زعفران یا رنگ های مجاز خوراکی کمک بگیرید.

بهتر است مرباها را ظرف لعابی تهیه کنید. بجز مربای به که باید در ظرف مسی تهیه شود.

قوام آمدن شربت، به این معنی است که شکر و آب تا اندازه ای غلیظ شود که میوه در آن کپک نزند. قوام آمدن شربت و مربا را زمانی می توانید تشخیص دهید که مربای خنک شده، با حالت کش دار از قاشق بریزد.

برای تهیه‌ی شربت ساده، می توانید به شربت در حال جوش، یک عدد سفیده ی تخم مرغ بیفزائید ولی آن را قاطی نکنید. بعد از چند دقیقه خواهید دید که سفیده‌ی تخم مرغ سفت و رنگ آن تیره می شود، ولی رنگ مربا شفاف خواهد گردید.

زیاد جوشاندن مربا نیز، موجب تیره رنگ شدن آن می شود.

اگر مربا را از میوه ی خیلی شیرین تهیه می‌کنید، در اواخر پخت، کمی آبلیمو به آن بیفزائید.

هنگام پختن مرباها بجز مربای به، درِ ظرف باید باز باشد تا رنگ مربا تغییر نکند. در مورد مربای به، درِ ظرف باید بسته باشد تا رنگ مربا قرمز شود.

هر نوع عطر مایه ای  که برای معطر کردن مربا به کار می برید، باید در اخر پخت به مربا اضافه کنید.

تهیه‌ مربای خوب – روش فهمیدن قوام امدن مربا

1) مقداری از مربای در حال جوش را بردارید و کمی سرد کنید. حالا قدری از آن را بین دو انگشت قرار دهید و انگشت خود را باز کنید؛ اگر کشیده شد، مربا قوام یافته است.

 

2) قطره ای از مربا را داخل کمی آب سرد بریزید. اگر مربا ته نشین شد و باز نشد و وانرفت، قوام یافته است. برای جلوگیری از ورود هوا به داخل شیشه‌ی مربا، روی آن را با کاغذ فویل بپوشانید و درِ آن را محکم ببندید و در موقع استفاده، فویل را از روی شیشه بردارید.

هیچ وقت مربا را داخل شیشه‌ی خیس نریزید و قاشق خیس داخل آن نکنید؛ زیرا مربا کپک می زند. هر وقت مربای شما کف کرد، کاملاً پخته شده است. حتی، می توانید از ترکیب میوه هایی همانند توت فرنگی و سیب استفاده کنید . بعد از پوست کندن میوه هائی که به سرعت سیاه می شوند مثل سیب، آن ها را درون آب سرد و آبلیمو بگذارید و پس از چند دقیقه آن را بپزید. این کار، مانع از تغییر رنگ مربا و سیاه شدن میوه می شود. برای ترد شدن برخی از مرباها مثل خیار، کدو و پوست هندوانه، می توانید از آب آهک استفاده کنید. برای تهیه ی آن، 3 قاشق سوپخوری آهک را با 2 لیتر آب مخلوط کنید و میوه ها را 24 ساعت درون آن قرار دهید. سپس میوه را از آب دربیاورید و خوب بشوئید. بعد برای پختن مربا استفاده کنید. در مورد بیشتر مرباها بهتر است بلافاصله بعد از تهیه‌ی مربا، آن را داخل شیشه نریزید و آن را یک شب در ظرفی که مربا را در آن پخته اید، نگه دارید. چنانچه فهمیدید غلظت شربت مناسب است، آن را درون شیشه بریزید و اگر مربا بیش از حد رقیق بود، دوباره آن را بجوشانید و بعد از آن که کاملاً سرد شد، آن را درون شیشه بریزید. برای آنکه بتوانید مربا را به صورت طولانی مدت نگه دارید، شیشه را از مربا پُر کنید و درِ آن را محکم ببندید و درون قابلمه ی آب جوش قرار دهید؛ به گونه ای که آب کاملاً روی شیشه را بپوشاند و 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد آن را بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود. در این حالت، می توانید مربا را به مدت طولانی نگهداری کنید. شناور شدن و جدا شدن مربا از شربت، به دلیل استفاده از میوه‌ی نارس است، یا میوه را خوب نپخته اید و یا زمانی که آن را از روی حرارت برداشته اید بلافاصله درون شیشه ریخته‌ اید. برای تهیه مرباهایی که از پوست میوه تهیه می شود، ابتدا باید تلخی آن را بگیرید مثل مرکبات. برای این کار، دو بار آن را در آب بجوشانید. سپس در صافی بریزید و 24 ساعت در آب سرد قرار دهید و در یخچال بگذارید. در طول این 24 ساعت، چندین بار آب آن را عوض کنید.

 

پ
نظرات و تجربیات شما
نام:
ایمیل:
سایت شما:
* نظری شما:

قوانین ارسال نظر
قوانین ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.