ضعیف‌الاراده کسی است که با هر شکستی بینش او نیز عوض شود.
خوش آمدید - امروز : پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵
خانه » پزشکی سلامت » آنفلوانزای بزی به ایران وارد شد / نشانه های آنفلوانزای بزی
آنفلوانزای بزی به ایران وارد شد / نشانه های آنفلوانزای بزی

آنفلوانزای بزی به ایران وارد شد / نشانه های آنفلوانزای بزی

آنفلوانزای بزی به ایران وارد شد طبق شواهد آنفلوانزای بزی به مرحله هشدار رسیده است که این آنفلوانزا ویروسی مقاوم با ماندگاری بالا می باشد

هنوز آرامش خاصی پس از بیماری آنفلوانزای خوکی در ایران حاکم نشده که بیماری تب کیو یا آنفلوانزای بزی به مرحله هشدار رسید .

شیوع آنفلوانزای بزی در ایران

شیوع آنفلوانزای بزی در ایران

به نقل از روابط عمومی دامپزشکی شهرستان انار،  سید احسان منصوری نژاد مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری تب کیو که به آنفلوانزای بزی معروف است یک بیماری مشترک بین انسان و دام محسوب می شود.
وی گفت: این بیماری ارتباطی به ویروس های عامل بیماری آنفلوانزا ندارد و فقط به علت مشابهت بعضی از علائم بیماری به انفلوانزا، به این نام معروف شده است، این باکتری در مقابل حرارت، خشکی و بسیاری از مواد ضدعفونی کننده ها مقاوم است و بدون علت می تواند برای مدت های طولانی در محیط باقی بماند.
وی در ادامه افزود: خرید دام قاچاق و بدون هویت، عامل مهم در انتقال بیماری تب کیو است این بیماری بیشتر در کشورهای همسایه از قبیل افغانستان، پاکستان و … مشاهده شده است.
مسئول شبکه دامپزشکی انار گفت: علائم بیماری در حیوانات عبارتند از گاو، گوسفند و بز از منابع اصلی و اولیه این بیماری هستند ولی طیف گسترده ای از حیوانات اهلی و خانگی و همچنین حیات وحش وجود دارد در گوسفند و بز باعث بی اشتهائی و سقط جنین در مراحل آخر آبستنی و گاهی منجر به نازائی می شود.
منصوری نژاد گفت: این بیماری از طریق شیر، ادرار و مدفوع حیوانات آلوده دفع می شود ولی بیشترین میزان دفع باکتری هنگام زایمان یا سقط جنین از طریق جفت، پرده های جنینی و مایع آمنیون است.
وی ادامه داد: کنه ها نقش مهمی در انتقال بیماری بین حیوانات را ایفا می کنند، راه های انتقال به انسان: انسان معمولا از طریق استنشاق هوای آلوده به گرد و غبار حاوی باکتری ناشی از ترشحات جفت خشک شده و یا مدفوع و ادرار حیوانات آلوده مبتلا می شود.
مسئول شبکه دامپزشکی انارادامه داد: موارد ابتلا انسانی در افرادی که با دام و دامداری ها یا بافت های آلوده حیوانی( کارکنان کشتارگاه ) تماس دارند بصورت یک بیماری شغلی اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: انتقال آلودگی به انسان از طریق خوردن شیر غیرپاستوریزه و غذاهای آلوده بوده و گزش کنه و انتقال انسان به انسان بسیار نادر است، این بیماری در انسان با تب بالا، سردرد شدید، بی قراری، دردهای عضلانی، گیجی،گلودرد، لرز و تعرق، سرفه شدید، درد در ناحیه قفسه سینه و کاهش وزن همراه می شود.
منصوری نژاد گفت: پیشگیری از این بیماری بسیار مهم و دامداران محترم با رعایت و دقت کافی این موارد می توانند از بروز خسارت به دامهای خود جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: رعایت نکات بهداشتی در محیط های نگهداری حیوانات، عدم خرید دام قاچاق و مشکوک به بیماری که خود عامل مهمی در انتقال این بیماری می باشد، استفاده از شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه، قرنطینه کردن و آزمایش حیوانات وارداتی، رعایت بهداشتی دامداری ها و معدوم نمودن مناسب جفت، پرده های جنینی و جنین های سقط شده و جداسازی حیواناتی که سقط می کنند به مدت سه هفته از سایر حیوانات، مراقبت و اعمال محدودیت در وارد شدن به دامداریهای آلوده و مبارزه با انگل های خارجی از طریق سمپاشی از روشهای کنترل بیماری است.

اشتراک گذاری مطلب

به این مطلب امتیاز بدهید :

 

 

به اولی ها امتیاز بدهید :

 

X بستن تبليغات
تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب برای سایت اولی ها محفوظ است - سئو توسط سایت استوری SiteStory.net
Facebook | Instagram | Pinterest | Google+ | Twitter